RBC Royal:


RBC Royal Bank uitgeroepen tot Latin American & Caribbean Retail Bank of the Year door Retail Banker International


TORONTO (CANADA) – 30 Juni 2020 — RBC Royal Bank (RY op TSX en NYSE) (‘RBC’) is uitgeroepen tot Latin American & Caribbean Retail Bank of the Year door Retail Banker International (RBI). De aankondiging werd gedaan tijdens de jaarlijkse conferentie en prijsuitreiking van RBI in Londen op 24 juni.


RBC Caribbean werd geprezen om zijn voortdurende betrokkenheid bij hun klanten, terwijl de bank in 2012 begon aan een groot transformatietraject in de hele regio, en dit is nog steeds gaande.


“In 2012 waren de vooruitzichten voor onze Caraïbische bank niet goed,” aldus Rob Johnston, Head of Caribbean Banking van Royal Bank of Canada. “Ons netto inkomen na belasting was somber en vertoonde een dalende trend. Onze bedrijfsactiviteiten hadden geen aansluiting en ons potentieel voor innovatie en groei leek beperkt. We wisten dat we moesten veranderen, en snel.”


RBC startte een onderzoek naar zijn netwerk van bankfilialen en legde de bancaire trends van zijn klanten onder de loep. De uitkomst daarvan was een drijfveer om de traditionele bankkantoren om te vormen tot digitale locaties, waar klanten deskundig financieel advies kunnen krijgen. De bank is bovendien overgestapt van een marktgebaseerde structuur naar een meer regionale organisatie – waarbij speciale dienstverlening werd gecreëerd, specifiek gericht op de detailhandel, de gespecialiseerde verkoop en vermogende klanten. Intern heeft RBC “Pan-Caribbean Centres of Excellence” geïntroduceerd om de vaardigheden en talenten van de regionale teams zo goed mogelijk te benutten en meer samen te werken als ‘één RBC’. Maar het belangrijkste is dat de bank veel heeft geïnvesteerd in fysieke en digitale diensten, waaronder de mobiele app, retail branches, Private Banking en callcentermogelijkheden van het Advice Centre.

Dankzij deze veranderingen is RBC nu veel beter bestand tegen de economische realiteit als gevolg van COVID-19. Vooral investeringen in digitale diensten hebben ervoor gezorgd dat meer klanten niet in de rij hoeven te staan en dat ze een full-service bank binnen handbereik hebben.


“Bij elke verandering — in goede en slechte tijden — hebben we onze klanten altijd centraal gesteld bij alles wat we doen” voegt Johnston eraan toe. ‘Die focus is nu nog steeds van toepassing en daarom zullen we ons altijd inzetten om onze klanten te helpen groeien en gemeenschap te helpen bloeien. We maken al meer dan 110 jaar deel uit van deze regio. We wonen en werken hier en hebben hier ons thuis. Onze vrienden, buren en familieleden zijn onze klanten. Deze onderscheiding zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun van de gemeenschappen die wij van dienst zijn. Deze prijs is voor hen en we danken hen voor het vertrouwen dat zij altijd hebben gehad in RBC.’


Naast de Caribische award ontving RBC ook hoogste RBI onderscheiding als North American Retail Bank of the Year en voor Best Loyalty Strategy. Neil McLaughlin, Group Head, Personal and Commercial Banking van de bank (dit omvat bankactiviteiten in Canada en het Caribisch gebied), is door RBI uitgeroepen tot Global Banker of the Year. Eerder dit jaar werd RBC door Global Finance Magazine uitgeroepen tot Best Private Bank in North America, en ook tot Best Caribbean Private Bank, Best Caribbean Private Bank for Families, en Best Caribbean Private Bank for Entrepreneurs.


-30-


Over RBC in het Caribisch gebied

RBC biedt al meer dan 110 jaar toegewijde dienstverlening aan in de regio, is aanwezig in 17 landen en gebieden, heeft 52 vestigingen en meer dan 3.000 medewerkers die meer dan een miljoen klanten bedienen. Als één van de toonaangevende gediversifieerde financiële dienstverleners in het Caribisch gebied biedt RBC privé- en zakelijk bankieren, wealth management, corporate en investment bankieren, verzekeringen, trustdiensten en asset management voor diverse soorten klanten onder wie particulieren, kleine bedrijven, algemene commerciële entiteiten, regionale en multinationale ondernemingen en overheden. Voor meer informatie, ga naar rbc.com/caribbean.


Over RBC

Royal Bank of Canada is een wereldwijde financiële instelling met een doelgerichte en principiële aanpak bij het leveren van toonaangevende prestaties. Onze 86.000+ medewerkers die onze visie, waarden en strategie uitdragen, zorgen voor ons succes. Zij staan onze klanten terzijde zodat het hen voor de wind gaat en onze leefgemeenschappen tot bloei kunnen komen. Als grootste bank van Canada en, gebaseerd op marktkapitalisatie, werken we met een gediversifieerd bedrijfsmodel dat gericht is op innovatie en het bieden van een unieke ervaring aan onze 16 miljoen klanten in Canada, de VS en 33 andere landen. Meer informatie op rbc.com.‎


We zijn er trots op dat we diverse gemeenschapsinitiatieven ondersteunen. Dat doen we met donaties, investeringen in de gemeenschap en vrijwilligersactiviteiten van medewerkers. Kijk hier hoe we dat doen rbc.com/community-sustainability


-30-


Voor meer informatie (alleen voor de media):

Andrew McGrath | RBC Communications

E-mail: andrew.mcgrath@rbc.com | T: +1 (416) 974-3749


3 views0 comments

©Bo Informado